ELS LÍMITS I L’AMOR

XERRRADA FAMILIAR AL CENTRE CÍVIC VIL·LA URÀNIA

Dimecres 22 de febrer a les 18.30 hores.

Són necessaris els límits per educar als nostres fills i filles? És compatible una educació conscient i amorosa amb  la imposició de límits per part de les persones adultes? Hem de deixar que els defineixin i gestionin ells i elles?.

Aquestes i altres preguntes són les que tractarem en aquesta xerrada, considerant que una de les funcions com a pares i mares és garantir la seguretat de les criatures. La seguretat entesa des de totes les vessants, la física, l’emocional, la social. Els límits permeten delimitar l’espai de seguretat.

Ensenyar-los-hi els límits amb amor, vol dir fer-ho des del respecte i la responsabilitat, ajudant-lo a entendre’ls i a comprendre’n la seva necessitat. Posar-los amb amor és també tenir en compte el moment i el desenvolupament de cada infant. És fer-ho de manera que ells i elles puguin aprendre, a mesura que creixen, a reconèixer-los i a posar-los per si sols i a empatitzar amb els límits de les altres persones.  

D’altra banda, posar límits amb amor implica un procés reflexiu i de posada amb comú entre les persones adultes de casa, és acceptar que ens algun moment ens equivocarem o no estarem d’acord amb l’altre progenitor, i per tant, suposa també un procés d’autoconeixement i aprenentatge.

Posar límits amb amor vol dir fer-ho amb respecte, amb tendresa, des del cor, amb responsabilitat i amb molta paciència.

Xerrada gratuïta adreçada a famílies amb infants fins a 12 anys, més informació i enllaç per inscriure’s, aquí

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: