Xerrada sobre com resoldre conflictes de manera positiva amb els nostres fills i filles adolescents.

Dimecres passat vaig tenir el plaer i el privilegi de fer una xerrada virtual per l’Associació de Famílies d’Alumnes de l’Institut Alt Penedès, sobre com resoldre conflictes de manera positiva amb els nostres fills i filles adolescents. Aquesta xerrada, que hauríem d’haver fet presencial el curs passat, suposava la unió de dues gran passions, l’adolescència, l’edat meravellosa, d’explosió i canvi constant, i el conflicte, o més ben dit, l’estudi del conflicte.

Recordo que quan vaig començar el Postgrau de mediació comunitària i conflicte públic a la Universitat de Girona, el Xavier Pastor, el director, ens va preguntar que n’esperàvem a curt i a llarg termini, jo li vaig respondre que a curt termini desitjaria acabar amb els conflictes amb els meus fills i filla a casa meva. I ell que té fills de la mateixa edat em va dir, rient, que li sabia molt de greu però que era impossible. I tenia raó, esclar, el conflicte és inherent a les relacions humanes. Però sí que els coneixements en conflictologia m’han servit molt, per entendre com funciona el conflicte i la seva resolució, per conèixer-me millor i per empatitzar molt més amb els meus fills i filla.

La xerrada pretenia fer una aproximació als trets principals de l’adolescència, introduint quatre nocions de teoria general del conflicte i donant algunes eines per una gestió positiva dels conflicte amb fills i filles adolescents, com són la comunicació empàtica, la comprensió de l’escalada d’un conflicte, ser conscient del model educatiu que s’exerceix i dels valors que es tenen, la priorització dels conflictes a resoldre, etc.  Malgrat les dificultats tecnològiques, meves, i la fredor de les pantalles, n’estic molt satisfeta i el feedback ha sigut molt positiu. Sento un agraïment molt especial per totes les persones assistents, per la confiança de la Comissió de xerrades de l’AFA de l’Institut Alt Penedès, i especialment a la Pilar Martínez per la seva càlida presentació a i l’Anna Manresa pel seu suport tecnològic.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: